تاریخ انتشار : 23 مهر 1391 9:44

رابطه رسانه و حاکمیت بررسی شد

نشست تخصصی «نسبت رسانه و حاکمیت » از سلسه نشست های نظریه پردازی، با حضور صاحب نظران حوزوی و دانشگاهی در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت ­الاسلام والمسلمین جواد فخار طوسی، از کارشناسان حوزوی عرصه رسانه، شب گذشته، در سلسله جلسات نظریه ­پردازی با موضوع «نسبت رسانه و حاکمیت» که در مؤسسه فرهنگی فهیم قم برگزار شد، با اشاره به الگوی اداره رسانه در جامعه اسلامی، اظهار کرد: رسانه، مرکزی است که باید زیر نظر ولی فقیه اداره شود، چون بر مبنای اصل ولایت فقیه در حکومت اسلامی، ایشان عهده ­دار سرپرستی امور جامعه هستند.

وی افزود: ضرورت تناسب مسئولیت با اختیار، دلیل دیگری بر عهده­داری مسئولیت رسانه در حکومت اسلامی توسط ولی فقیه است، چرا که بدون اختیار رسانه، ولی فقیه نمی­تواند مسئولیت خود را به درستی انجام دهد.

این کارشناس حوزوی با بیان این که نظریه دیگری نیز وجود دارد که رسانه باید جدای از حاکمیت اداره گردد، خاطرنشان کرد: بنا به این نظریه که قائلین کمی نیز دارد، به دلیل ادله نهی از منکر، رسانه باید بر عهده نمایندگان و کارشناسان مردمی باشد که بدون سیاست­های حکومتی به اداره رسانه بپردازند.

حجت­ الاسلام والمسلمین فخار طوسی، ترکیبی از دو نظریه پیشین را نظریه سوم در موضوع رسانه و حاکمیت دانست و بیان کرد: بنا به این نظریه، در سطح ملی، رسانه زیر نظر ولی فقیه باشد، ولی رسانه ­ای نیز باید به صورت استقلالی وجود داشته باشد تا در صورت ضرورت نهی از منکر کند.

وی، با اشاره به نظریه چهارم این بحث، گفت: بنابراین نظریه که اعتقاد بنده نیز است، رسانه باید زیر نظر ولی فقیه اداره گردد، حتی نباید رسانه خصوصی نیز بدون سیاست ­های حکومتی اداره شود.