تاریخ انتشار : 29 مهر 1391 17:20
تعداد بازدید : 1964

رشته دین و رسانه برای اولین بار توسط دانشکده صدا و سیما قم مجوز گرفت

رییس دانشکده صدا و سیما قم از اخذ مجوز راه اندازی رشته جدید" دین و رسانه" در این دانشکده و پذیرش دانش پژوه در این رشته از میان طلاب سطح دو حوزه خبر داد.

دکتر کمال اکبری رییس دانشکده صدا و سیما قم در گفتگو با خبرگزاری حوزه با اعلام این خبر گفت: کارهای مطالعاتی و طراحی رشته دین و رسانه از یک سال و نیم پیش با بیش از 300 نفر ساعت کار کارشناسی آغاز شد و به عنوان یک رشته پیشنهادی از طرف دانشکده صدا و سیما قم به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه شد.

وی ادامه داد: این رشته پس از طی مراحل قانونی، به عنوان رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد مورد تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت و انشاءالله از بهمن ماه سال جاری برای نیسمال دوم تحصیلی، در این رشته پذیرش دانشجو به تعداد 20 دانشجو خواهیم داشت.

اکبری اضافه کرد: راه اندازی رشته "دین و رسانه" ثمرات بسیار زیادی برای ما در حوزه پژوهش مباحث رسانه ای اعم از پژوهش های کاربردی و یا پژوهش های بنیادین خواهد داشت.

* گرایش های رشته دین و رسانه

رییس دانشکده صدا و سیما قم با اشاره به این که در اینکه رشته دین و رسانه با 4 گرایش مهم و کاربردی رسانه طراحی شده است، ابراز داشت: گرایش نخست این رشته " فقه و رسانه" بر  هدف ارائه راه حل به معضلات رسانه از فقه پویای شیعی است که پرداختن جدی به فقه رسانه چشم انداز های نو و جدیدی را در مباحث بنیادین رسانه پیش رو قرار دهد.

دکتر اکبری: گرایش دوم رشته دین و رسانه " اخلاق و رسانه " است که شامل اخلاق عمومی، اخلاق کاربردی در رسانه می شود

وی اضافه کرد: گرایش سوم " تاریخ و رسانه" را در بر می گیرد، به ویژه تاریخ اسلام که در عرصه سریال سازی نقش بسیار مهمی دارد، ضمن آن که در برنامه های گفتگو محور و ... نیز می توانیم از طریق توجه به این گرایش، نیروی آموزش دیده و متخصص را در اختیار بخش های مختلف سازمان صداوسیما قرار دهیم.

اکبری خاطرنشان کرد: عنوان گرایش چهارم این رشته"حکمت و رسانه" می باشد که مباحث کلامی و فلسفه اسلامی در ارتباط با رسانه را شامل می شود.

وی یادآور شد: تربیت یافتگان حوزوی در این 4 گرایش می توانند پس از پایان دوره، به عنوان ارزیابان پخش، ناظران کیفی و محتوایی، مشاوران برنامه های متعدد و ... نقش آفرینی کنند.

این کارشناس حوزوی عرصه رسانه همچنین با اشاره به این که رشته "دین و رسانه" با این عنوان، برای اولین بار در کل کشور مطرح می شود، اظهار داشت: اتمام پایه نهم حوزه و نیز حداکثر 30 سال سن از جمله شرایط پذیرش دانشجو در این رشته می باشد.

* 10 آبان؛ آخرین مهلت ثبت نام

وی در ادامه با بیان این که ثبت نام پذیرش در این رشته از نیمه مهرماه شروع شده و تا دهم آبان ماه ادامه دارد، گفت: 18 آبان ، آزمون کتبی اختصاصی دانشکده صدا و سیما قم برگزار خواهد شد و پس از اعلام نتایج آن، مصاحبه تخصصی انجام می شود و نتایج نهایی نیز تا پیش از فرارسیدن نیمسال دوم تحصیلی اعلام می گردد.

اکبری با اشاره به این که این آزمون به صورت تستی خواهد بود، بیان داشت: از طلاب و فضلای علاقه مند می خواهیم که برای حضور در آزمون، مطالعه خوبی داشته باشند؛ البته از طریق سایت دانشکده به نشانی  منابع و کتب اصلی آزمون را معرفی کرده ایم تا طلاب و فضلای حوزوی بتوانند با آمادگی لازم در آزمون شرکت کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: دانشکده صدا و سیما قم با مجوز از وزارت علوم و با نظارت سازمان سنجش، سالی دو بار دانشجو جذب می کند که نیمسال اول از طریق آزمون سراسری و نیمسال دوم از طریق آزمون اختصاصی می باشد.

* نیازمند همکاری فضلای حوزه هستیم

رییس دانشکده صدا و سیما قم در پایان گفت: با توجه به نوپا بودن رشته "دین و رسانه"، نیاز به تدوین کتب درسی مورد نظر هستیم که در این خصوص کارهای خوبی را آغاز کرده ایم؛ از سوی دیگر بحث تامین استاد نیز مطرح است که در هر دو مورد، به فضلای حوزه و همکاری آن ها نیازمندیم.